Share

Деца от цяла България отбелязват във В. Търново Световния ден за борба с диабета

понеделник, 13 Ное., 2017, 13:19ч.


Copy of IMG_2152

Деца от цяла България се събират утре във Велико Търново по повод Световния ден за борба с диабета. Те ще се срещнат с музиканти, певци, футболисти и спортисти. Детският празник има за цел да покаже, че малчуганите и младите хора с диабет водят пълноценен живот. Домакин на събитието ще е Старопрестолната гимназия по икономика, а организатор е Асоциация „Докосни дъгата“.

Инициативата ще бъде открита в 12,00 ч. от кмета на Старата столица и председател на Националното сдружение на общините Даниел Панов. В знак на свободата за децата с диабет домакините, гостите и всички малчугани ще пуснат във въздуха балони в син цвят.
Като част от инициативите за отбелязването на Световния ден за борба с диабета, Професионален футболен клуб „Левски“ ще представи видеоклип в подкрепа на децата и младежите, диагностицирани със заболяването.

Сред гостите ще бъдат също главният секретар на Министерството на младежа и спорта Асен марков, треньорът на младежкия отбор на ПФК „Левски“ Йордан Петков, Александър Славков – президент на Българската федерация „Шотокан карате – До“ и президент на карате клуб ИПОН, Влади Попов – директор на Спортна академия „Ивелин Попов“ и др.

В знак на подкрепа към всички хора с диабет, в 18,00 ч. на 14 ноември крепостта Царевец ще бъде обагрена в син цвят. Инициативата е на Община Велико Търново, Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“ и Българска асоциация „Диабет“. В същите цветове ще свети и Националният стадион „Васил Левски“.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Станислава Стоянова откри в СГИ иновационен лагер, част от Световната седмица на предприемачеството

Народният представител и член на парламентарната Комисия по образование и наука Станислава Стоянова бе гост при откриването на иновационен лагер,…

Затвори