Share

Десетки великотърновски деца ще участват в кампания за пътна безопасност

сряда, 29 май, 2019, 11:07ч.


1

Десетки деца от Велико Търново и общината ще участват в кампания за пътна безопасност, която ще се проведе този петък /31 май/ и ще стартира около 10,00 ч. Облечени в жълти жилетки и с фуражки, малчуганите ще раздадат над 1000 листовки на водачите на превозни средства, а също и на пешеходците. Заедно с децата ще бъдат служители на сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в старопрестолния град.

Инициативата бе анонсирана на пресконференция от заместник-кмета на общината проф. Георги Камарашев, комисар Стефан Николов и главен инспектор Атанас Атанасов от регионалната полицейска дирекция, Благовеста Факирова от Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, Росица Димитрова – директор на общинската социална дирекция, както и от представители на Сдружението на кметовете и кметските наместници. Това са институциите и техните партньори, които организират събитието, чиято цел е да бъде повишено вниманието на неразумните водачи и да бъдат ограничено неразумното поведение на пътя.

Инициативата е част от общинската кампания „Намалете скоростта заради децата“. Тя ще се проведе както във Велико Търново, така и в населените места от общината. В акцията ще участват и 20 възпитаници на Детската полицейска академия към Основно училище „Петко Р. Славейков“ в старата столица.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Социалистите в Долна Оряховица почетоха 100 години от рождението на ген. Кирил Косев

100 години от рождението на генерал Кирил Косев честваха социалистите в град Долна Оряховица. Председателят на БСП Огнян Стоянов и…

Затвори