Share

Ден на отворените врати организират в Съдебната палата

понеделник, 8 Апр., 2019, 17:50ч.


court

На 12.04.2019 г. (петък) в Съдебната палата във Велико Търново ще се проведе традиционната инициатива “Ден на отворените врати”, организирана с цел повишаване на правната култура на обществото и доверието в работата на съдебната власт.

За поредна година Районен съд, Окръжен съд, Апелативен съд, Районна прокуратура, Окръжна прокуратура и Апелативна прокуратура организира съвместна програма с мероприятия, в която ще се включат ученици от осем училища и студенти от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, За първа година в мероприятията ще участват и ученици от училища извън Велико Търново – от гр. Дебелец, гр. Килифарево, гр. Златарица и гр. Стражица.

В програмата са предвидени информационни турове в Съдебната палата, срещи на учениците със съдии, прокурори и следователи, симулативни процеси на наказателно дело и на дело за разпит на свидетел чрез използване на видеоконферентна връзка, адаптирани презентации за работата на съдебната власт за ученици от начален курс на обучение и др., изложба на архивни документи, свързани с историята на съдилищата и др.

 

Денят на отворените врати ще бъде открит официално от 09.00 ч. с приветствия от административният ръководител на Апелативен съд – Велико Търново и говорителят на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

 

Организираните мероприятия ще протекат по следната програма:

 

8.20 – 09.00 – Посрещане на гостите

09.00 – 09.15 – Откриване на „Ден на отворените врати” в Съдебната палата

09.15 – 09.55 – Информационен тур в Районен съд  и презентация за                                      използването на адаптираните стаи за изслушване на деца                                 във ВТРС

09.15 – 09.55 – Информационен тур в Окръжен съд и демонстрация на софтуера                   за синтез на реч във ВТОС

09.30 – 10.30 –  Симулативен процес на дело за разпит на свидетел чрез                               видеоконферентна връзка в Апелативен съд – Велико Търново

10.30 – 11.30 – Симулативен процес по право в Районен съд – Велико Търново.

10.00 – 11.00 – Среща-дискусия на съдии, прокурори и следовател с ученици                          по въпроси, свързани с работата на съдебната власт. (Зала 9)

12.15 – 12.45 – Информационен тур „Прокуратура”

10.00 – 14.00 – Среща-представяне на работата на съда и прокуратурата пред   деца от началния курс на обучение (Три отделни срещи, всяка от които с продължение 1 час.)

Информационен тур за ученици начален курс, включващ           адаптираните зали за изслушване на деца в Районен съд.

09.00 – 14.00 – Изложба на архивни документи

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Свищовлийката Никол Борисова е тазгодишният носител на статуетката „Звездици за Лора”

Илиян Николов бе награден с почетния плакет на Община Свищов Никол Борисова от Школа за поп и рок изпълнители „Клуб…

Затвори