Share

Декларация от група интелектуалци

четвъртък, 20 окт., 2011, 13:40ч.


Декларация

на група интелектуалци от В. Търново относно злоупотребата с национални светини от страна на Великотърновската епархия и кандидатите на ГЕРБ за МЕСТНИ ИЗБОРИ-2011

Чувстваме се дълбоко възмутени, скандализирани и огорчени, че съгласно публикация в местните медии :“…ЧАСТИЦА ОТ МОЩИТЕ НА СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ ЩЕ БЪДЕ ИЗЛОЖЕНА ЗА ПОКЛОНЕНИЕ В КАТЕДРАЛНИЯ ХРАМ във Велико Търново „Рождество на Пресвета Богородица” в сряда. Инициативата е на Обществения съвет „Велико Търново”, който подкрепя кандидатурата на Даниел Панов за кмет на община Велико Търново. Поклонението пред мощите на небесния покровител и закрилник на българския народ ще бъде извършено с благословията на Великотърновския митрополит Григорий…”

Преклонението ни пред огромната роля на Българската православна църква през вековете за оцеляването на българския род и култура ни задължава да осъдим най-отговорно използването на частица от Светите мощи на закрилника на България Св.Иван Рилски за дребни предизборни сметки!
И, ако политиците не подбират средства и място за агитация, то поне БПЦ би трябвало да се засрами от угодническата постъпка!
Имайте срам от народа и от Бога !

18. 10. 2011 г.

Подписали декларацията:

Ружа Велчева – поет
Владимир Шумелов – писател
Янислав Янков – поет
Стефка Цветкова – поет
Доц.Милко Палангурски – историк
Сава Димитров – актьор
Петър Пацев – филолог

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Проведохме позитивна кампания, отчетоха в ГЕРБ

Проведохме една позитивна кампания, в която не сме влизали в тона на някои от опонентите, отчетоха от ГЕРБ при закриването...

Затвори