Share

Даниел Панов: „Вярвам във вас, великотърновци. С вяра, сила и решителност ще се справим”

неделя, 22 Мар., 2020, 11:02ч.


DP2020-4

Уважаеми великотърновци,

22 март е една от най-знаковите дати за всеки от нас, който живее и чиято съдба е свързана с Велико Търново – историческата и духовна столица на България.

Преди година ситуацията бе различна, а еуфорията се усещаше и по най-малките улички на любимия ни град. Днес сме в условията на епидемия, която налага всеки да е дисциплиниран, разумен и отговорен.

Нека се върна отново към Деня на Велико Търново – 22 март. Тази дата ни напомня за славната победа на великия български цар Иван Асен II в битката край Клокотница през 1230 година. Ще си кажете – сега не е време за уроци по история. Напротив – в историческите събития ще намерим ключа, който ще ни помогне да се справим и днес.

Когато сме единни, когато ни обединява значима кауза, винаги сме се справяли с всякакви предизвикателства. С храброст, но също с дисциплина и ред нашите велики царе постигат блестящи успехи, а Търновград е сред най-мощните държавнически, военни, духовни и културни центрове в Югоизточна Европа.

Сега има нещо много по-важно от празнуването – и за това ще има време, когато всичко отшуми.

В настоящия момент от съвременната ни история по-силно отвсякога сами определяме какви ще са бъдещите дни и седмици пред нас. Нашата отговорност или безотговорност е от огромно значение за съдбата на близките ни и нa хората от рисковите групи. Затова днес и сега трябва да сме единни в спазването на мерките и дисциплината.

В тези дни, в които наистина е задължително да ограничим социалните си контакти и да не се събираме с други хора, просто трябва да помислим за близките ни, за нашите родители, баби и дядовци.

Нека жертваме комфорта си сега, за да го имаме отново в близко бъдеще! Нека ограничим социалните си контакти днес, за да се радваме скоро отново на тях! Това е начинът всеки от нас да опази хората, които обича, за да има щастието да прекарва времето си с тях, след като епидемията отшуми. Нека да вярваме на лекарите и медицинските специалисти, които знаят какво правят.

Не си мислете, че няма да се справим, защото не е така! Великотърновци винаги са били горди, силни и решителни хора! Сега е нужно същото! Доказали сме, че можем да се справяме заедно в трудни моменти!

С вяра, сила и решителност ще го направим!

Вярвам във вас, скъпи великотърновци!

 

Даниел Панов

Кмет на Велико Търново

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Днес е празникът на Велико Търново

22 март е празникът на Велико Търново! Честит празник, великотърновци! За пръв път в извънредно положение. Ще се справим, ще…

Затвори