Share

Даниел Панов: „Ще освободим от наеми за общинско имущество бизнеса със спряна заради мерките дейност“

четвъртък, 26 Ное., 2020, 11:35ч.


DP2020 (1)

Бизнесът във Велико Търново и общината, чиято дейност е спряна с въведените от Министъра на здравеопазването противоепидемични мерки за периода 27 ноември – 21 декември, ще бъде освободен от наеми за общинско имущество. Облекчението ще е за периода, в който работата на съответните фирми е преустановена, поясни кметът Даниел Панов.

Общинска администрация вече работи по изготвянето на предложението, което ще бъде внесено за гласуване на декемврийската сесия на Великотърновски общински съвет. Облекченията ще се отнасят до всички наематели, които ползват общинско имущество, но не могат да работят заради въведените от здравните власти мерки.

И макар мярката в подкрепа на бизнеса да се отрази върху местните приходи в бюджета, тя е необходима, тъй като целта е да бъде подпомогнато запазването на работни места. По същия начин наемателите на общинско имущество бяха освободени от наеми и по време на извънредното положение през пролетта.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автосервиз във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Защо е важно да имаме протектор на телефона си, разказват от etuo.bg

С всяка изминала година на пазара излизат все по нови и впечатляващи с дизайна си смартфони, които предлагат на потребителите...

Затвори