Share

Даниел Панов връчи Общинска академична награда на Стефан Тодоров

четвъртък, 5 Дек., 2013, 17:29ч.


DSC_0043

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов връчи Общинска академична награда „8 декември” на отличният и отличил се студент на ВТУ „Св. Св.Кирил и Методий” Стефан Тодоров. Дипломантът на Великотърновската Алма матер в специалността „Информатика и компютърна мултимедия” завършва обучението си от семестриални и държавни изпити с отличен успех 6,00.

На празничната церемония в Аулата на ВТУ във връзка с предстоящият студентски празник развълнуваният студент благодари за престижното отличие и заяви, че ще инвестира средствата в продължаване на своето обучение и специализация. Благодари на кмета на общината, на общинските съветници, на своите преподаватели в университета и на семейството си за доброто възпитание, което е получил.

Стефан Тодоров е тринадесетият носител на Общинска академична награда „8-ми декември”.

Община Велико Търново е единствената в страната, която присъжда ежегодно две академични награди на отличили се и отлични дипломанти на своите два университета и награда за завършен прогимназиален курс на обучение.

 

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов в приветственото си слово каза:

Скъпи студенти, Уважаеми господин Ректор, Членове на Академическия съвет, Уважаеми преподаватели, Съграждани и гости, Дами и господа,

В навечерието на Деня на българските студенти си позволявам да наруша реда на обръщенията, защото този ден принадлежи на студентите.

Този ден винаги е имал, има и ще има особен заряд и атмосфера.

Днес вие, студентите сте не само цвета, но и един от двигателите на  Велико Търново. Вие сте общността, която има огромен принос към това Старата българска столица да има лицето и духа на един съвременен, отворен, модерен и космополитен град.

Вие сте хората, които превръщат хилядолетната ни история в осмислен, преживян и превърнат в изкуство, красота и значими събития ресурс.

Вие в много голяма степен правите Старопрестолнината градът, който всички гледат с респект и заради неговите съвременни постижения.

Вие със своите идеи, проекти, участие правите значими събитията, които организираме и провеждаме. Вие им придавате динамика, цвят и съвременно звучене.

Академичната общност на Великотърновският университет „Св.Св.Кирил и Методий”е важна част от публичният образ, който Велико Търново има пред Европа и Света.

Великотърновският университет е не просто и само един от най- престижните университети в България, но и особено важна част от нашата общност.

Щастлив съм от факта, че за 13-ти път имаме възможността да връчим Общинската академична награда „8-ми декември”.

Уникалният модел и традиция, която сме създали във Велико Търново даде реална възможност на 12 отлични и отличили се дипломанти да стартират успешно своята кариера.

Проявих интерес към това какво се  случва с тези 12 души, които вече сме удостоили с наградата. С радост установих, че част от тях вече са в преподавателският корпус на ВТУ, някой са докторанти, други реализират свои проекти, като хора, които работят на свободна практика, част от тях работят по международни проекти и дори са на позиции в Европейската комисия. Убеден съм, че това са едни от най- добрите посланици на Великотърновският университет „Св.Св. Кирил и Методий” и на Велико Търново.

Очаквам от всички вас да бъдете източник на най-оригиналните, иновативни и креативни идеи, които ще направят кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата впечатляваща и печеливша. Благодарен съм за това, че и в бъдеще  ще сте сред хората, които ще работят за успеха на този стратегически проект с визии, идеи и доброволчество.

Пожелавам на всички студенти преди всичко здраве. Пожелавам ви много вдъхновение и ентусиазъм, упоритост и последователност при сблъсък с трудностите и проблемите и много удоволствие от  най-хубавата част от човешкият живот- студентските години.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Коледни работилнички с лакомства и изненади за децата пред кабинета на кмета

В навечерието на коледните и новогодишни празници по традиция пространството пред кабинета на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов…

Затвори