Share

Даниел Панов проведе работна среща за ремонтите на улиците в населените места

вторник, 11 Мар., 2014, 17:24ч.


DSC_0098

180 000 лева за ремонт на уличната мрежа в населените места разпределиха общо съгласие кметовете и кметските наместници в общината на своя работна среща с кмета на Община Велико Търново Даниел Панов.

Той сподели пред кметовете и кметските наметстници, че естествен  приоритет са 13-те населени места в общината, в които има най-много жители. Той призова да се концентрират инвестициите в ремонтни дейности по инфраструктура, основно в улици и тротоари.

С гласуване се взе решение 8 населени места, които през 2013 г. не са получили средства сега да получат финансиране за ремонт на уличната си мрежа.

С очакваната актуализацията на общинският бюджет през месец юни кметът на Община Велико Търново Даниел Панов изрази надежда, че ще има възможност за допълнително финансиране за улични ремонти в населените места.

Общината изиска актуална справка от кметовете и кметските наместници  актуална справка за съвместна собственост, защото започва процес на доброволна делба на имотите с различни организации и институции в общината.

По ПУДОС са подадени проекти от селата Момин сбор, Ново село, Балван, Никюп, Дебелец, Леденик, Шемшево, Малък чифлик и Шереметя. Към Дирекция „Вероизповедания“ проекти са подадени от селата Балван, Шереметя, Малък чифлик, Дичин, Пушево, Беляковец, Никюп, Велчево, Хотница, Церова кория и Хотница.

В момента се изготвя се график за срещи и общи събрания в населените места, на които ще участват кмета на общината и кметовете и кметските наместници. Срещите с жителите на населените места ще започнат след празника на Велико Търново.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Холограми на културни ценности в изложба за празника

Оригинална изложба от холограми на уникални културни ценности ще представи Регионален исторически музей-Велико Търново и Института по оптически материали и…

Затвори