Share

Даниел Панов положи клетва като кмет, Венцислав Спирдонов – председател на ВТОбС

сряда, 6 Ное., 2019, 22:09ч.


76910727_2580639991996415_7941964901960908800_o

Даниел Панов, общинските съветници и кметовете на населените места в община В. Търново положиха клетва в музей „Възраждане и Учредително събрание”. Тържествената сесия бе свикана със заповед на областния управител проф. Любомира Попова, която я откри след химните на Р България, Европейския съюз и В. Търново, изпълнени от ДВГ „Пеещи камбанки“.

В новия Общински съвет влизат 37 общински съветници от 7 политически партии и коалиции. Най-много са представителите на ГЕРБ – 17, следвани от БСП с 7 съветници, “Демократична България” – 3, “ВМРО-БНД” – 3, БДО – 3, ДПС – 2 и “Алтернатива на гражданите” – 2. Те получиха своите удостоверения от председателя на ОИК Десислава Йонкова. След тях клетва положиха и кметовете на населените места в общината.

Десислава Йонкова връчи удостоверението за избор на кмет на Даниел Панов. Проф. Любомира Попова покани градоначалника за полагане на клетва и подписване на клетвен лист, след което вр.и.д. Снежана Данева-Иванова му връчи официалния символ „Огърлицата на Велико Търново”.

„В тези минути, когато положих клетва като кмет на община В. Търново, усещам особено силно голямата отговорност, която нося пред всеки от вас, пред нашия общ дом – В. Търново, историческата и духовна българска столица. Вълнението е още по-силно тук – в сградата на Учредителното събрание, която е един от най-ярките символи на българската държавност. Днес се намираме в същата тази зала, в която преди 140 г. първите ни законотворци са дали посоката, по която да върви България след Освобождението. С първата българската конституция – Търновската конституция, нашите предци избират европейското развитие и прогреса. Наш дълг като избрани представители на местната власт е да защитаваме този път пред В. Търново и пред България“, заяви инж. Даниел Панов.

След церемонията се състоя първата сесия на ВТОбС, водена от най-възрастния общински съветник Стоян Витанов. На нея бяха избрани председател и зам.-председатели на ОбС, както и комисия, която да изработи правилник за дейността на местния парламент. За председател беше избран Венцислав Спирдонов, който беше единствената кандидатура и беше подкрепен с пълно мнозинство.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Новоизбраните общински съветници, кметът на Лясковец и кметовете на селата положиха клетва

На тържествено първо заседание за мандат 2019-2023 година местният парламент в Лясковец положи клетва. Заедно с кмета на Община Лясковец…

Затвори