Share

Даниел Панов откри лятната полицейска академия за деца и младежи

вторник, 20 юни, 2017, 14:27ч.


Picture28 011

200 деца от община Велико Търново дадоха старт на инициативата

Кметът на Велико Търново Даниел Панов откри поредното издание на инициативата „Лятна полицейска академия”. Над 200 деца и младежи от населените места в общината дадоха старт поредицата от прояви, които ще продължат през целия летен сезон в младежките центрове и клубове. Откриването на детската академия по традиция бе на стадион „Петър Шатров” в с. Шемшево, а програмата включваше скечове, театрални сценки, рецитиране на стихотворения, изпълнения на песни и танци.

По време на заниманията децата и младежите ще усвоят ценни знания за престъпленията и превенцията им, агресията, ограничаването на трафика на хора, безопасността на движението, оказването на първа помощ, реагирането при пожари и други бедствия. Акценти са поставени също върху спорта, здравословния начин на живот и приятелствата.

Picture28 005

Даниел Панов благодари на организаторите, на полицаите и огнеборците, които ще работят с децата, както и на уредниците в младежките клубове и центрове. Той посочи, че проектът е пример за работещо добро партньорство между местната власт, полицията, противопожарните служби и обществото. „Лятната полицейска академия е една успешна, навременна и уместна инициатива. Благодарение на нея ние, родителите, сме спокойни за децата и знаем, че докато уплътняват свободното си време, те са в сигурни ръце. Вярвам, че поредното издание на лятната академия ще бъде успешно, а младите хора и децата ще приложат наученото и в живота”, каза Даниел Панов.

Сред официалните гости бяха също зам.-областният управител Детелина Борисова, директорите на Областната дирекция на МВР и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Димитър Машов и Красимир Кръстев, представители на различни институции и кметове.

Лятната полицейска академия е дело на Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001”, ОД на МВР и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски”. Подкрепа оказва и Съюзът на пивоварите в България.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Аржентинската танго сензация El Cachivache Quinteto с концерт във В. Търново

Аржентинската танго сензация El Cachivache Quinteto ще гостува във Велико Търново на 13 юли 2017 г., (четвъртък). Концертът на най-популярната...

Затвори