Share

Даниел Панов отговори: “Бюджетът за 2019 г. е напълно реален”

понеделник, 4 Февр., 2019, 20:09ч.


panov

“Проектобюджетът за 2019 г. е напълно реален. В него се предлагат реални неща, които ще бъдат финансирани с обосновани и конкретни изчисления”, заяви кметът на Велико Търново Даниел Панов в специално изявление по повод твърдението на общинските съветници от БСП, че бюджетът за тази година намалява.

„Рамката е 91,6 млн. лв., като преходният остатък е 11 млн. лева.  За 2018 г. бюджетът е 76,4 млн. лв., преходният остатък е 7,2 млн. За 2019 бюджетът е увеличен с 16%, а с преходните остатъци – с 20%”, обясни Панов. По негови думи предложенията на опозицията по Инвестиционната програма натоварват бюджета с над 4,5 млн. лв., без да се посочва откъде ще дойдат средствата. „С исканията си БСП предлага да бъдат вдигнати данъците, което няма как да стане. От 2011 г., откакто съм кмет – данъците не са увеличавани”, заяви кметът. Той определи като внушение изказването на съветниците от БСП, че населението във Велико Търново намалява, а младите хора бягат от града.

“Жителите на Велико Търново през 2017/18 г. са нараснали с 2700 души”, поясни Панов. Като факт за положителната тенденция той изтъкна нарастващия брой на децата в детските градини и припомни, че всички процедури за строителството на новата детска градина в кв. „Зона В” са финализирани, осигурени са средства и за завършването на втория корпус на ДГ „Здравец”.

“Що се отнася до графа „други”, винаги се е търсила реализация на обекти от Инвестиционната програма чрез финансиране по различни европейски проекти и чрез държавния бюджет, заяви Даниел Панов и припомни, че по бюджета се правят всяка година минимум 60 промени.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Полицията издирва водач, вдигнал 280 км/ч във В. Търново! (видео)

Полицията във Велико Търново се самосезира по клип в социалните мрежи и издирва “пилот”, вдигнал 280 км/ч със супермощна кола…

Затвори