Share

Даниел Панов и министър Младен Маринов откриха площадки за колоездене и оцеляване сред природата в с. Балван

четвъртък, 4 Апр., 2019, 18:51ч.


B13

С още две площадки на открито за деца и младежи вече разполага Центърът за превенция и спорт в с. Балван – за приложно колоездене и за оцеляване сред природата. Двете нови придобивки бяха открити от кмета на община Велико Търново Даниел Панов и от министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Деца и ученици от младежките центрове в общината демонстрираха ползите и от новите площадки, и от съществуващите зони за противодействие на пожари и за пътна безопасност.

Кметът Даниел Панов подчерта, че с Центъра за превенция и спорт Велико Търново и с. Балван дават пример за истинско единство между местна власт, бизнес, неправителствени организации, държавни институции, в чийто фокус е сигурността на децата и младите хора. Той поздрави участниците в демонстрациите, както и всички партньори, в резултат на чиито усилия ценните придобивки стават факт.

Центърът за превенция и спорт е създаден в края на 2016 година по инициатива на дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, а партньори са Община Велико Търново, регионалните дирекции на полицията и пожарната, НВУ „Васил Левски“, Съюзът на пивоварите в България, БЧК, както и мобилен оператор. С деца и младежи от много населени места в общината, а и от цяла България, се провеждат практически и теоретични занимания. В младежкия център те се запознават с основните рискове и опасности в ежедневието, учат се да разпознават основните престъпления, узнават какви са вредите от наркотиците и ползите от здравословния начин на живот. Откритите през миналата година площадки за пътна безопасност и за противодействие на пожари привличат интереса и на други общини.

B8

Министър Младен Маринов оцени високо младежкия център за превенция и спорт и подчерта, че с инициативите Община Велико Търново и всички партньори създават модел, който трябва да бъде последван. Той обеща, че МВР винаги ще помага при провеждането на обучителните програми.

Сред гостите бяха също директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, областният управител проф. Любомира Попова, директорите на регионалните дирекции на МВР и пожарната старши комисар Димитър Машов и комисар Красимир Кръстев, Ивана Радомирова – изпълнителен директор на Съюза на пивоварите в България, много приятели на с. Балван и Велико Търново.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Обработват парковете и зелените площи във Велико Търново срещу кърлежи и бълхи

Парковете във Велико Търново ще бъдат обработени срещу бълхи и кърлежи. Третирането ще обхване както зоните за отдих в центъра,…

Затвори