Share

Даниел Панов гостува на церемонията за старта на българското председателство на Съвета на Европейския съюз

петък, 12 Ян., 2018, 17:07ч.


EU2

Кметът на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/ Даниел Панов гостува на церемонията за старта на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Събитието се състоя в залата на Народния театър „Иван Вазов“ в столицата София. Заедно с Даниел Панов присъстваха заместник-председателите на НСОРБ Донка Михайлова /кмет на Троян/, Иво Димов /кмет на Димитровград/, Хасан Азис /кмет на Кърждали/ и други представители на местната власт.

Тържествени слова произнесоха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, премиерът на България Бойко Борисов, министърът на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, президентът Румен Радев, председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, председателят на Европейския съвет Доналд Туск, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Впечатляващо бе изказването на Доналд Туск, който говори на български език, рецитира част от стихотворението на Иван Вазов „Отечество любезно, как хубаво си ти!“ и изрази увереност, че председателството ще бъде успешно.

В празничния концерт участваха Детският хор на БНР, камерният ансамбъл „Йоан Кукузел-Ангелогласният”, вокалната формация „Ева Квартет”, Стоян Янкулов и ансамбъл „Чинари”, Ансамбъл „Българе”, инструменталната формация „Булгара” , Крис и Велин.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Хиляди изпратиха Петър Христов в последния му път

Хиляди хора изпратиха в последния му път бизнесмена и благодетеля Петър Христов. Церемонията започна с опело в Преображенския манастир край…

Затвори