Share

Даниел Панов апелира към кметовете за превенция срещу нов вид измами

четвъртък, 6 Февр., 2014, 12:21ч.


D.Panov

 

Във връзка със зачестилите напоследък случаи на опити за нов вид измами кметът на Община Велико Търново Даниел Панов изпрати писма до всички кметове и кметски наместници на територията на общината с апел да предприемат всички възможни превантивни мерки.

В населени места в съседни области са регистрирани сигнали за случаи, в които лица, представящи се за служители на културни институции обикалят домовете на хора в малките населени места с предтекст, че са изпратени да направят описи и да „подпомогнат” собствениците на старинни вещи с историческа стойност при попълване на необходимите декларации.

Във връзка с този нов опит за измамни схеми Даниел Панов се обръща към всички кметове и кметски наместници с призив да направят съобщения по местните радиоточки, да изготвят листовки и да информират жителите чрез мрежата от Клубове на пенсионера и инвалида, чрез търговските обекти. При регистриране на опити за измами жителите да не допускат тези лица в домовете си и своевременно да сигнализират на телефон 112.

Кметът на общината обръща внимание на необходимостта да бъде проведена сериозна информационна и разяснителна кампания като превенция срещу евентуални опити за кражби, грабежи и други посегателства.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Тир изгоря в Прохода на Републиката

Тази нощ около 04,17 ч. на тел. 112 е получен сигнал за пожар в товарен автомобил в Прохода на Републиката,…

Затвори