Share

Д-р Ивелина Гецова трети мандат кмет на Лясковец

понеделник, 26 Окт., 2015, 17:10ч.


d-r Гецова

Д-р Ивелина Гецова печели трети кметски мандат в Община Лясковец, показват резултатите при 100 % обработени протоколи. Тя е подкрепена от 54,65 % от избирателите, сочат данните. Втори е Петър Зангов, подкрепен от БСП, ЗС „Александър Стамболийски”, АБВ и БДЦ. За него са гласували 36,97 %. Сергей Добрев от коалиция „Реформаторски блок – Лясковец” е подкрепен от 7 на сто от избирателите. Четвъртият кандидат-кмет бе издигнат от „Народен съюз”. За Пламен Георгиев са гласували 1,37 на сто.

По отношение на Общинския съвет, ГЕРБ печели мнозинството с над 44.72 %. Втори са коалицията на БСП, ЗС „Александър Стамболийски”, АБВ и БДЦ с 32,58 на сто подкрепа от избирателите. Реформаторите са спечелили доверието на близо 11% на гласоподавателите. Коалиция „Алианц на либерали и демократи за Лясковец” е с резултат 4 %, а Атака 2,16 на сто.

Две населени места в Община Лясковец вече имат избрани кметове. В Козаревец печели Парашкев Парашкевов от ГЕРБ, за когото са гласували над 92 на сто от избирателите. С 61,72 % кметските избори в Джулюница печели Мариан Атанасов от коалицията на БСП, ЗС „Александър Стамболийски”, АБВ и БДЦ.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Емануил Манолов кмет на Павликени още на първи тур с 53.8 %

Инж. Емануил Манолов от БСП бе преизбран за кмет на Община Павликени още на първи тур, показаха резултатите на от…

Затвори