Share

Букет от прояви за Есенния панаир в Павликени

четвъртък, 12 Сеп., 2019, 13:11ч.


IMG_6287
Благодатна сватба ще празнува една от двойките на ритуала “Златни сватби”, който предстои за осма поредна година в Павликени. 70 г. брак отбелязват Стоян и Велика Чаушеви, които са съответно на 93 и на 90 години. Общо 68 двойки са поканени на празненството, като освен благодатна, има и три семейства с диамантени сватби – с по 60 г. съвместен живот. “Общият брой на двойките с придружителите е 238 души, затова ритуалът ще бъде не в общината, а в ресторант “Ракета”, съобщи кметът на Павликени инж. Емануил Манолов. По традиция той лично ще води церемонията, като ще връчи плакети на семействата, отново ще има фолклорна програма с гайди, разчупване на обредна пита и разрязване на празнична торта. “Златните сватби” ще бъдат отпразнувани в неделя от 12:00 ч., като проявата е в навечерието на есенния панаир на Павликени.

Традиционна вече е и друга проява “Екстрийм 4х4”, която е пети кръг от Траялния шампионат на България. Огромен е интересът към състезанието, сподели Никола Кузманов – председател на “Офроуд клуб 4х4 Павликени”. Очакват се участници от цялата страна – В. Търново, Г. Оряховица, Смолян, София, Велинград, Разград, Силистра, Бургас, Враца, Русе и др. 19 са екипажите в клас отворен софт, шест в отворен хард, 9 в клас стандартен, 6 – в модифициран, 4 в прототип и поне 10 машини, които “оцелеят”, ще се пуснат в атрактивния оупън прото. За първи път два екипажа ще има от Павликени.

Много емоции обещават организаторите, които са подготвили нови препятствия от камъни, изкопи, правени с багери, пирамида. Откриването е утре от 19 ч. на площад “Свобода”, а състезанието е в събота и неделя от 9 ч. в местността “Старото стрелбище”. Купите за победителите са осигурени от клуба и от Община Павликени, а за публиката този път е предвидена томбола с голяма награда телевизор.

Букет от прояви в различни сфери предстоят за есенния панаир. На 17 септември в НЧ “Братство-1884” гостува театър “Искри и сезони” с комедията “Женско царство” по Ст. Л. Костов с участието на Искра Радева, Мария Статулова, Пламен Сираков и др. На 19-и отново в читалището е представянето на книгата “Една любов” на Албена Димитрова.

Рокфестът е ден по-късно – следващия петък от 18:30 ч., като ще гостуват “Обратен ефект”, както и трите местни групи “Flight”, “Bagabonti” и “City Dogs”. Ден по-късно на изкуствения терен срещу стадион “Ганчо Панов” предстои 4-ото издание на детски футболен турнир за Купата на кмета на Община Павликени със съдействието на Сателитен Ротари клуб “Павликени – Бяла черква”. В него за отличията ще спорят отборите на “Павликени”, “Етър”, “Севлиево” и “Академик”, като ще участват деца, родени след 2011 г., съобщи инж. Емануил Манолов.

Кулминацията на празничните прояви е концертът на поп-фолк певицата Джена, която ще зарадва почитателите си на 21 септември от 19:30 ч. на площад “Свобода”. Ден по-късно там от 17:30 ч. предстои и Хоротека, която се провежда с благотворителна цел и е с водещ DJ Теодор Цветанов. Всеки желаещ ще получи стикер срещу 3 лв., а освен това ще бъдат поставени и урни за дарения, като средствата ще бъдат за хора от града, нуждаещи се от лечение.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автосервиз във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
46 км общински пътища са обновени в Павликени

Общо 46 км са вече ремонтираните и обновени общински пътища в Павликени, съобщи кметът инж. Емануил Манолов. Утре започва полагането...

Затвори