Share

Близо 650 мартеници изпрати Община Горна Оряховица до побратимените градове

четвъртък, 8 Февр., 2018, 11:18ч.


IMG-784dc327819b9d501fba6ad16e13f568-V

Близо 650 мартеници потеглиха от Община Горан Оряховица към побратимените градове. С червено-белите символи на пролетта ще се закичат в Рошиори де веде – Румъния, Варен – Германия, Череповец – Русия, Смолевичи – Беларус, Нарва – Естония, Сигетсентмиклош – Унгария, Буюкчекмедже – Турция, Миргород – Украйна. Всеки от побратимените градове ще получи по една голяма мартеница и по 80 гривни. Мартениците са изработени от децата от Клуб „Земята и ние“ при Центъра за подкрепа за личностно развитие, с ръководител Жанета Никифорова. За изработването им те са използвали 4 кг червена и бяла прежда, близо 170 м. червено-бял шнур и почти 2 000 мъниста. Община Горна Оряховица изпраща мартеници до побратимените градове ежегодно и това се посреща с голям интерес от гражданите им.

И тази година на 1 март в селищата на общината ще се проведе инициативата „Подари усмивка“, в която младежи и самодейци ще закичват гражданите с мартеници.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Във Велико Търново отново стартира проектът „Моята градинка”

За шеста поредна година във Велико Търново стартира общинският проект „Моята градинка“. Чрез програмата жителите на Старата столица могат да…

Затвори