Share

Благодарствен адрес връчи Клубът на диабетика на инж. Емануил Манолов

четвъртък, 17 Ное., 2016, 15:44ч.


15086301_1520251677991439_377224874_n

С благодарствен адрес се обърнаха към кмета на Община Павликени инж. Емануил Манолов членовете на общинското звено на Българска асоциация „Диабетик“. Поводът е стартиралата за пета поредна кампания за изследвания на населението, както и постоянната подкрепа на градоначалника към диагностицираните с диабет в община Павликени.

Днес членовете на Асоциацията организираха събитие по повод Световния ден за борба с диабета (14 ноември) в заседателната зала на Община Павликени. В Павликени се срещнаха представители на клубовете от Габрово, Плевен, София и домакините от античния и вечен град. Приветства ги председателят на общинския клуб Мария Гатева. Тя подчерта силната връзка между организацията и Община Павликени. Преди няколко дни започна кампанията за безплатни изследвания на кръвната захар на жителите в общината. Екип от специалисти ще посети по график всяко от 19-те населени места и общинския център, за да направи тестовете. Кампанията се провежда за пета поредна година с финансиране от Община Павликени.

„Искам да изкажа съпричастността си в Вашия висок борбен дух, така необходим в трудното Ви ежедневие. Искам да Ви уверя, че винаги можете да разчитате на моята подкрепа. Всички ние, с обединени сили, се борим срещу една от най-разпространените болести в света“, обърна се към присъстващите инж.Манолов. Той припомни страшната статистика, която сочи, че хроничното заболяване захарен диабет придобива мащабите на световна епидемия – от него страдат над 360 милиона души. Всеки 10 секунди двама души се разболяват от диабет, а един човек умира от това заболяване. Годишно 7 милиона души се разболяват от диабет, от тях 70 000 са деца. Световната здравна организация предвижда към 2030 г. над 500 милиона души да бъдат засегнати от диабет тип. В България според статистиката от това заболяване страдат около 500 000 души. 40% от хората обаче не знаят, че имат диабет.

„На всички Вас искам да кажа – НЕ сте сами, всички сме заедно в битката и ще се справим. Необходима е воля, желание за победа и сили за борба. Това Ви пожелавам в днешния ден!“, каза още градоначалникът.

Над 70 са членовете на Асоциацията в Павликени.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Ученичка управлява ДГС „Болярка“ за един ден

Десетокласничката Цветияна Петрова от ПГЛПИ "Атанас Буров" - Г. Оряховица седна за ден в стола на директора на великотърновското Държавно…

Затвори