Share

Бирената фабрика “Болярка” с нов шеф

"> вторник, 11 май, 2010, 15:15ч.


m1512

37-годишният технолог Мирослав Динев е новият изпълнителен директор на бирената фабрика във В. Търново. След почти 13 г. на шефското място си тръгна инж. Антон Ненов, който ръководеше пивоварната след приватизацията є през 1997 г. По негово време в “Болярка ВТ” бяха инвестирани над 40 млн. евро, а дружеството стана най-големият износител на бира, като държи 80 % от експорта на българско пиво.

Мирослав Динев сменя Антон Ненов с решение на Съвета на директорите и холдинга ­ мажоритарен собственик “Мелинвест”. Новият директор има две висши образования – технология на пивоварната промишленост и информатика.

Антон Ненов остава на работа във фабриката и ще отговаря за развитието на продукцията и за технологиите. До два месеца във всички пивоварни в страната ще бъдат сложени измервателни уреди, обяви шефът на агенция “Митници” ген. Ваньо Танов. Той посочи, че с тези мерки държавата ще има 90 % гаранция какво се произвежда. По думите му досега всеки производител на бира сам решавал какво количество от напитката да отчете.

Категорично не е вярно, че укриваме производство и продажби, коментира Мирослав Динев пред в-к “Янтра ДНЕС”. Той посочи, че договорите на “Болярка ВТ” са с дистрибутори, а не на дребно с магазините и всяка бутилка, която напуска пивоварната, е с фактура и акцизен документ от митницата.

Мирослав Динев заяви, че поставянето на броячите ще коства на “Болярка ВТ” инвестиция от около 100 000 евро. По думите му основната част от приборите по измервателните уреди в бирената фабрика вече са монтирани.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
130 години отпразнува Хуманитарна гимназия

Своя патронен празник чества днес, в деня на св. св. Кирил и Методий, великотърновската Хуманитарна гимназия. Навършват се 155 г.…

Затвори