Share

Безплатен пешеходен тур за Празника на Велико Търново 22-ри март

понеделник, 12 Мар., 2018, 19:39ч.


sv40muchenitsi

На Празника на Велико Търново 22-ри март Регионален исторически музей кани жителите и гостите на града на безплатна пешеходна обиколка с беседа „Величието на столичния Търновград“.

Пешеходният тур е ще продължи от 14,00 до 17,00 ч., а началото е от площад “Цар Асен I” пред Архитектурно-музеен резерват “Царевец”.

Групата ще се движи по маршрут: крепост Царевец – църква „Св. Св. Петър и Павел ”- църква „Св. Иван Рилски” – „Шишмановата баня – църква „Св. 40 мъченици”, като участниците в обиколката ще се допускат безплатно до всички включени в тура обекти.

Екскурзоводи ще са Ваня Калчева, Магдалена Русева, Пенка Виткова-Георгиева, Камелия Раданова.

На Празника на Велико Търново през целия ден отворени за безплатни посещения ще са църква “Св.40 мъченици” и Архитектурно-музеен резерват “Царевец”. Беседите ще се заплащат.

На 22 март от 9,00 до 17,00 ч. отворен за посещение ще е и Архитектурно-музеен резерват “Трапезица”,,в зависимост от метеорологичните условия, само през екопътеката, без да се използва фуникуляра.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
ВТУ посрещна д-р Милен Врабевски с препълнена зала и огромен интерес от страна на студентите

  Пред препълнена зала със студенти на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ д-р Милен Врабевски изнесе интерактивна лекция…

Затвори