Share

Български студент в Дания направи презентация за следването там

петък, 17 Февр., 2017, 09:54ч.


IMG_4240

Дания продължава да привлича все повече кандидат-студенти от България, а изминалата година продължи тенденцията за увеличаване на интереса към тази държава като образователна дестинация. Именно за да помогне за по-голяма информираност, Интеграл организира среща с Вилимир Йорданов – студент трета година във VIA University College, специалност Mechanical Engineering.

Вчера в офиса на Интеграл във Велико Търново младият българин разказа за впечатленията си от времето, прекарано в Дания – методите на преподаване, практиките, живота в скандинавската държава и мечтания стаж в най-голямата компания в свeта за възобновими източници на eнeргия.

„Говорих за моя опит, за изминалите две години и половина във VIA University College. Уча там машинно инженерство. Обучението в Дания е много практически насочено, с много групова работа. Имитира се работната среда след завършване, никога не се работи сам, а си в група. Практиката е много. Обучението в Дания е безплатно, но стандартът на живот е доста висок. За българите най-голям интерес представняват компютърните и информационни технологии, маркетинг мениджмънт, глобален бизнес. Българите в Дания са все повече и повече”, разказа Вилимир Йорданов.

Все повече българи се доверяват на Дания в търсене на качествено образование, фокусирано върху разрешаването на реални казуси по време на обучението и персонално отношение от преподавателите. Спокойният и екологичен начин на живот, високият стандарт, безплатното здравеопазване и фактът, че Дания е избрана от Световната банка като държавата, в която най-лесно се прави бизнес, неслучайно кара датчаните да се гордеят с отличието “Най-щастливата нация в света”.

„Висшето образование в Дания е безплатно. Институциите предоставят богат избор от програми на английски, както за степен бакалавър, така и за магистър. Практически насочените дават възможност на студентите да прилагат наученото върху реални бизнес проекти, обясниха образователните консултанти от Интеграл. – Що се касае до VIA University College, той предлага широка гама от образователни програми с акцент върху приложните науки. Тъй като е един от най-големите университети, той се стреми да бъде водеща образователна институция както в Дания, така и в международен план.“

За последната година повече от 300 българи са заминали с помощта на Интеграл в „Страната на замъците и музеите“.

Презентацията на Вилимир Йорданов премина при голям интерес, като той и Интеграл отговориха на всички въпроси относно кандидатстването, подготовката на документите, съдействието за настаняване, приема и правата и възможностите в Дания.

IMG_4238

Още за Интеграл В. Търново вижте тук

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
„Сцена на вековете 2017” с 11 заглавия, Царевец става оперна арена за два месеца

Велико Търново отново ще се превърне в център на оперното изкуство на открито. Традиционното за старопрестолния град музикално събитие „Сцена…

Затвори