Share

Българската принцеса на Саксония дари медицинско оборудване на Велико Търново

събота, 16 Февр., 2019, 13:36ч.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Пореден благороден жест за Велико Търново направи българската принцеса на Саксония Теофана фон Саксен. Дамата дари оборудване за общинската белодробна болница „Д-р Трейман“ и за Дома за възрастни хора „Венета Ботева“ – 28 функционални легла с матраци, шкафчета, одеяла, медицински пособия и консумативи.

Кметът Даниел Панов лично се срещна с Теофана фон Саксен, за да й благодари за помощта. Дамата с благородническа титла години наред подкрепя здравни заведения и центрове за социални услуги в старопрестолния град.

Теофана фон Саксен е с корени от Велико Търново. Неин баща е известният великотърновски търговец Петър Аладжов – банкер и върховен комисар на военновременното стопанство на царска България. Българската принцеса на Саксония се занимава с хуманитарна и благотворителна дейност близо три десетилетия. Благодарение на нейните усилия до момента в България са доставени около 3000 болнични легла. Общата стойност на даренията за страната надхвърля няколко милиона лева.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
ШК „Асеневци“ и Община В. Търново ще бъдат домакини на Държавните индивидуални първенства по шахмат

Българската федерация по шахмат възложи отговорната задача за организиране и провеждане на Държавните индивидуални първенства за деца до 8 и…

Затвори