Share

Асфалтиран е пътят до манастир “Покров Богородичен” край село Царевец

сряда, 4 Юли, 2018, 16:06ч.


2

До чешмата пред манастира започна изграждането на беседка с барбекю и кът за отдих
Последното разклонение на пътя към манастир “Покров Богородичен” край село Царевец вече е асфалтирано и достъпът до светата обител е значително подобрен. Последната част от пътя, до неговите порти, не е бил асфалтиран никога и достъпът до него доскоро бе през широка утъпкана пътека, без асфалтова настилка.
До манастира, с прочутата в страната чудотворна икона на Света Богородица, вече се стига  по асфалтиран път, а до чешмата пред него започна изграждането на беседка с барбекю и кът за отдих.  Положена е асфалтова настилка на паркинга, намиращ се непосредствено преди разклонението, както и на широката площ преди портите на манастира.
Голямата беседка, която в момента се изгражда там, ще бъде с барбекю, маси и пейки, които ще предоставят възможност за отмора и приятен отдих сред прохладата на дърветата пред манастир “Покров Богородичен”. Средствата за изграждането на беседката са осигурени от почетния гражданин на гр. Свищов Ганчо Ламбев и живущите наблизо хора.

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Центърът за лица с деменция в село Овча могила отпразнува своя първи рожден ден

На 29.06.2018 година Центърът за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция в село Овча могила отпразнува първия…

Затвори