Share

Архитект от Канада прави благороден жест към великотърновци

петък, 3 Авг., 2018, 11:54ч.


2

Архитект от чужбина, който не успява да участва в международния конкурс за нов градски център „Ново сърце за Стария град“, прави благороден жест към великотърновци и към местната архитектурна гилдия. Проектът му постъпва след изтичане на срока за подаване на предложения. Предвид условията и правилата на професионалното състезание, разработката на архитектка не е допусната до конкурсната надпревара.

Въпреки това, чуждестранният участник се свърза с възложителя и предостави своята разработка на Община Велико Търново за участие в изложбата на всички 62 проекта и концепции за градоустройствено решение на територията на Старото военно училище. Така всеки желаещ ще може да се запознае и да почерпи опит и от визията на архитекта от Канада.

„Преди да бъдем архитекти, ние сме хора, вярваме в човечността и работим за обществените интереси. Искаме да направим нашите градове по-добри за живеене. Искаме да покажем как Велико Търново може да бъде един по-добър град“, споделя участникът.

Експозицията ще бъде открита в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ на 6 август и ще остане там до 14 септември включително.

 

 

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
На 6 август в Г. Оряховица ще бъде извършено повторно третиране срещу комари

На 6 август (понеделник), при подходящи метеорологични условия, в Горна Оряховица ще бъде извършена повторна обработка срещу комари. От миналата…

Затвори