Share

Арестуваха 76-годишен мъж заради жестоко убийство!

петък, 10 Авг., 2018, 12:46ч.


img_229

76-годишен мъж от Лясковец е задържан и привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 116, ал. 1 във връзка с чл. 115 от НК.

В хода на разследването е установено, че на 8 август тази година обвиняемият Х. Т. умишлено е причинил смъртта на 63-годишния си съгражданин Д. Д. След доклад на материалите в прокуратурата той е привлечен като обвиняем за убийство.

76-годишният ласковчанин е извършил убийството по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост. Прокуратурата счита, че съществува реална опасност лицето да се укрие или да извърши друго престъпление. Предвид обстоятелството, че е извършено тежко престъпление с изключително висока степен на обществена опасност, довело до смъртта на пострадалия, законодателят предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Х. Т. е задържан за 72 часа.  Работата по случая продължава.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Аварирал камион затваря временно пътя за Овча могила

Затруднено е движението по пътя Русе – Плевен в района след разклона за с. Овча могила, съобщиха от ОД МВР…

Затвори