Share

Arbanassi summer music festival – важна част от кандидатурата за Европейска столица на културата

вторник, 6 авг., 2013, 14:15ч.


DSC_0160

Заместник-кметът на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков, директорът на Регионален исторически музей Иван Църов и Юлита Фъсева представиха програмата на предстоящото престижно международно културно събитие.

От 7 до 11 август 2013 г. в средновековната църква „Св. св. Архангели Михаил и Гавраил” – Арбанаси, ще се проведе за четвърта поредна година Летен фестивал на класическа камерна музика с участието на изпълнители от Кралската фламандска филхармония. Събитието е организирано от Регионалния исторически музей и със съдействието на Община Велико Търново.

„Arbanassi summer music festival” заема важно място в програмата на кандидатурата на Велико Търново за европейска културна столица през 2019 г. , а участниците показаха своята сърдечна подкрепа и заявиха, че силно и искрено вярват в успеха на кандидатурата.

Програмата на фестивала включва три концерта, които ще се проведат на 7, 9 и 11 август от 19:30 ч. Музикантите ще представят някои известни класически произведения, но заедно с тях ще бъдат включени и не толкова популярни. Концертите ще бъдат различни по отношение на вида инструменти, които ще бъдат използвани. Първият ще е съставен от произведения само за духови инструменти, вторият – за струнни, а за финалният – ще бъде с участието на всички музиканти.

Изпълнители от цял свят, обединени в рамките на фестивала ще участват безвъзмездно в подготовката и провеждането на това събитие.

Фестивалът добива все по-голяма популярност с всяка изминала година и все повече музиканти от цял свят изявяват безспорен интерес и желание да се включат. Уникалната атмосфера на Велико Търново и Арбанаси, акустика, която се постига в църквата, се дължи на вградените в стените керамични съдове е впечатлила музикантите. В комбинация с висок професионализъм, изпълненията се превръщат в една магия, която непременно трябва да бъде усетена.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Отново инцидент на пешеходна пътека във В. Търново

Отново инцидент на пешеходна пътека във В. Търново. Вчера около 16.20 часа на ул. “Никола Габровски“ товарен автомобил "Ситроен" с...

Затвори