Share

Ангел Джамбазки: „Европарламентът не е самоцел, а място, на което да защитаваме българския интерес”

събота, 20 Апр., 2019, 19:51ч.


IMG_4964

Надявам се новият Европейски парламент да бъде по-разумен и да може да се защитават повече в сговор с другите централни и източноевропейски народи нашите интереси, защото за нас България е над всичко. Европейският парламент е инструмент, който трябва да се използва. Той не е самоцел, а място, на което трябва да защитаваме българския интерес, сподели Ангел Джамбазки по време на визитата си във В. Търново.

Той обяви, че основните теми в предстоящата им кампания ще бъдат въпросът за миграцията, защита на външните граници, за двойните стандарти в ЕС, защо в България няма нито една европейска институция.

От ВМРО вече обявиха, че искат спешна среща с премиера Бойко Борисов, за да го запознаят със случващото се във Великотърновския университет. „Това, което научаваме от преподавателите и студентите, е, че там стават неща от сегашния ректор, които не могат да бъдат подминавани с лека ръка. Аз лично говорих с министър-председателя, такава среща ще има вероятно в края на другата седмица”, заяви Ангел Джамбазки.

На въпрос дали се притеснява за апартамента си, той сподели, че основното му притеснение е да не го наводнят съседите отгоре, защото го няма от доста време. „Апартаментът ми е 46 кв. м заедно с мазето – собственост, закупена през 2001 г. Горе-долу е колкото един частен асансьор… Всеки български политик трябва да разбере, че докато е на каквато и да е изборна длъжност, това време не е да си решава имотните въпроси. Тези имотни сделки основателно дразнят българското общество, което не може да разбере как тези хора изведнъж се появяват необяснимо богати. Те трябва да бъдат много по-боязливи пред гражданите”, коментира Джамбазки.

Стотици великотърновци изпълниха залата на Общината за концерта на Илия Луков, организиран от ВМРО – Велико Търново и Ангел Джамбазки. Музикалното събитие бе под надслов «С български патриотизъм в Европа». Известният и обичан български народен певец Илия Луков и Танцова формация „Мездра“ предизвикаха многобройната публика да ги аплодира непрекъснато. „Българската музика, българската шевица и българската традиция, българските обичаи са това, което трябва да пазим. Те ни правят българи, те напомнят нашето минало и те ни мотивират за това да браним Отечеството си и занапред”, обърна се към присъстващите Ангел Джамбазки.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Четирима пострадали при тежката катастрофа край Ново село

Мъж и три жени са пострадали при верижна катастрофа на пътя В. Търново - София, в района на с. Ново…

Затвори