Share

Андреан Ангелов показа най-гиздавия кон на Старостилен Тодоровден в Павликени

събота, 18 Мар., 2017, 16:48ч.


17380150_1673052889377983_412984238_o

Кобилата Куинхед и нейният жокей Андреан Ангелов от с. Върбовка получиха приза „Най-гиздав кон“ по време на празника „Старостилен Тодоровден“, който се проведе в Павликени. Награда беше дадена и за най-добре украсена каруца – на Асен Минчев от с.Бутово. За трета поредна година възроденото честване събра в областта „Маринополци“ коне и състезатели от много населени места в общината за традиционните конни надбягвания

Представиха се най-гиздавите коне и най-добре украсените каруци, а най-оригиналните хрумвания бяха наградени.

В спортните диспициплини „Прескачане на препятствия“ и „Гладко бягане – кушия“ първи станаха съответно Андреан Ангелов с кон Куинхед и Младен Зорев с кон Вихър от Севлиево. Подгласници в първата надпревара са Тодор Танев с кобила Богиня от Павликени и Митко Атанасов с кобила Галя от с.Бутово. На второ и трето място в гладкото бягане са Мишо Миленов с кобила Галя от с.Бутово и Юли Бейков с кон Далас от с.Върбовка.

DSC_0202

За първи път тази година се проведе и състезание в дисциплината „Барел рейсинг“. Първенец там беше Андреан Ангелов. Негови подгласници станаха Станисав Стоянов с кобила Богиня от с. Бутово и Илия Стоянов с кобила Перла от с.Бутово. Първенците получиха статуетки, грамоти и позлатени кончета за спомен от състезанието. Награди бяха осигурени и за техните подгласници на второ и трето място.

Най-млад участник в надпреварата беше 16-годишният Симеон Митков от с.Върбовка, която също получи награда. Обичаят в събота започна с традиционното захранване на конете с овес и на ездачите с питка и вино.

„Нека заедно да направим така, че българската традиция да ни надживее! Нека се събираме с приятели и да се веселим, за да е по-леко ежедневието ни!“, обърна се към състезателите кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов.

Две седмици по-рано, на църковния празник – 4 март, Тодоровден честваха и в други населени места в общината – Бутово, Караисен, Върбовка и Недан.

Наградените:

Най-добре украсена каруца – Асен Минчев – с.Бутово

Най-гиздав кон – Андреан Ангелов с кон Куинхед от с.Върбовка

 

Прескачане на препятствия

1-во място – Андреан Ангелов с кон Куинхед

2-ро място – Тодор Танев с кобила Богиня от Павликени

3-то място – Митко Атанасов с кобила Галя от с.Бутово

 

Гладко бягане – кушия

1-во място – Младен Зорев с кон Вихър от Севлиево

2-ро място – Мишо Миленов с кобила Галя от с.Бутово

3-то място – Юли Бейков с кон Далас от с.Върбовка

 

Барел рейсинг

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
В Беляковец и Присово пожелаха 11-та изборна победа на ГЕРБ

БСП лишиха селата край 19 български града от европейски пари, включително населените места от общините Велико Търново, Горна Оряховица и…

Затвори