Share

Александър Алексиев за втора година извади кръста от р. Янтра край Първомайци

неделя, 6 Ян., 2019, 14:16ч.


DSC_0744

За втора поредна година 20-годишният Александър Алексиев извади Светия кръст от Янтра. Заедно с него в студените води на реката край Първомайци скочиха още 25 смелчаци. Само един от тях беше именик. Александър скача четвърта година за кръста и за втори път късметът му се усмихна. Младежът е от Горна Оряховица и е студент по право в София. Той сподели, че наистина през изминалата година не е боледувал от нищо. Бъдещият юрист си пожела здраве за него, за всички близки и приятели и за всички българи.Победителят получи парични награди от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, от кмета на Първомайци Ясен Янков. Президентът на „Локо” Георги Бижев също награди младежа с парична сума и шал на футболния отбор.

И тази година на Богоявление до моста на Първомайци бяха дошли много хора. Въпреки студа и обилния снеговалеж, много от жителите на Първомайци, Горна Оряховица и околните селища споделиха празничното настроение със смелчаците.

Преди да бъде хвърлен Светият кръст във водите на Янтра, благослов за здраве отправиха отец Анатолий и отец Петър Янакиев. Доброто настроение поддържаха музикантите от ФА „Сидер войвода” при НЧ „Напредък-1869”.

Над 1 700 са имениците в Община Горна Оряховица, които ще празнуват днес. Празнични наздравици, заедно със своите близки и приятели ще вдигнат всички с имената Йордан, Йорданка, Йордана, Данчо, Богдан, Богдана, Божана, Бояна, Боян и всички, които празнуват на Богоявление.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Горнооряховчани се преклониха пред живота и делото на Христо Ботев

С тържествен ритуал в Горна Оряховица бе отбелязана 171-та годишнина от рождението на Христо Ботев. На почетен караул пред паметника…

Затвори