Share

Актрисата Албена Михова излиза на Царевец като Мадам Злата в „Криворазбраната цивилизация”

понеделник, 23 Юли, 2018, 11:03ч.


albena-mihova

Ролята на Мадам Злата в мюзикъла „Криворазбраната цивилизация” репетира усилено актрисата Албена Михова. Любимката от телевизионния екран за първи път ще излезе на откритата сцена на крепостта „Царевец” заедно с екипа на МДТ „Константин Кисимов”. С един от най-обичаните спектакли в своя афиш храмът на Мелпомена в старата столица за втори път ще участва в Летния сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете”. Представлението е на 27 юли от 21 часа.

Спектакъл по музика на Дечо Таралежков и текст на Добри Войников
текст на песните – Райко Стойков

Сценарий и постановка – Борис Дюлгеров
Диригент – Васил Вълчев
Хореография – Катя Богданова
Художник – Лидия Къркеланова
Хормайстор – Яница Брънзелова
Асистент-режисьор – Румяна Атанасова

Действащи лица и изпълнители:

ЗЛАТА със специалното участие на Албена Михова
ХАДЖИ КОСТА Виктор Терзийски
АНКА Полина Петкова
МАРИЙКА Дария Йорданова
БАБА СТОЙНА Ивелина Иванова
ДИМИТРАКИ Йордан Чейреков
МАРГАРИДИ Милен Иванов
МИТЬО Георги Гърланов
ГЕОРГИ Ивайло Цачев
ПЕНЧО Цветомил Йорданов
РАЙЧО Георги Тодоров
СЕЛЯНКА Силвия Шекилова
Оркестър, хор и балет на МДТ „К. Кисимов“.

Ролята на Мадам Злата в мюзикъла „Криворазбраната цивилизация” репетира усилено актрисата Албена Михова. Любимката от телевизионния екран за първи път ще излезе на откритата сцена на крепостта „Царевец” във Велико Търново заедно с екипа на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов”. С един от най-обичаните спектакли в своя афиш храмът на Мелпомена в старата столица за втори път ще участва в Летния сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете”. Представлението е на 27 юли от 21 часа, а билети се продават на касата на МДТ и в мрежата на http://www.eventim.bg.

„Криворазбраната цивилизация” е ново заглавие за мен. С този спектакъла за първи път ми се отдаде възможност да работя с екипа от професионалисти на великотърновския театър и мисля, че нещата ще се получат, защото всички са максимално отдадени, организацията е много добра”, сподели Албена Михова.

Тя призна, че никога досега не е гледала спектакъл на Царевец, разхождала се е на историческия хълм единствено като турист. „За мен ще е голяма чест, но и огромно предизвикателство да се появя на тази сцена. Сега ще мога да видя отблизо как се случват нещата там – и декори, и осветление, и звук. Надявам се всичко да се получи по най-добрия начин”, заяви актрисата.
Звездата от сподели, че нейната мама Злата ще бъде типична българка. „Това е един характерен образ на силната жена в семейството. Тя е много властна по характер, влияе на мъжа си, има силата да промени света. В същото време глези дъщеря си, опитва се да й подсигури най-доброто, включително и най-добрия мъж – да е красив, умен, богат, абе всичко да му е наред, макар че такива мъже по принцип няма. Мадам Злата е от онези амбициозни майки, които са готови на всичко в името на успеха на децата си. Но понякога амбицията на майката е много по-голяма от тази на детето. Това ще се опитам да пресъздам с моята ролята”, каза Албена Михова.

Спектакълът по музика на Дечо Таралежков и текст на Добри Войников се играе за първи път в България. След обичания телевизионен вариант на режисьора Хачо Бояджиев от 70-те години на миналия век, търновският театър за първи път у нас поставя това заглавие в музикален вариант. Над сценария и режисурата работи Борис Дюлгеров, художник е Лидия Къркеланова, а диригент – Васил Вълчев. Хореографията е дело на Катя Богданова, а хормайстор е Яница Брънзелова.

Мюзикълът “Криворазбраната цивилизация” е съвместна продукция на музикалния и драматичния отдел, а в него участват оркестърът, хорът и балетът на МДТ. Специално за представлението на Царевец са привлечени около 20 гост-изпълнители, които ще присъединят към хора, оркестъра и балета. За тях в ателиетата на театъра са ушити и около 30 нови сценични костюми. В постановката със свои изпълнения ще се включат и момичетата от великотърновския спортен клуб „Зоки” с ръководител Зорица Радловска.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Започна записването по магистърските програми във ВТУ

Днес започна записването след първия прием на новоприетите студенти по магистърските програми за учебната 2018/2019 година във Великотърновския университет „Св.…

Затвори