Share

Академици и професори ще разискват миналото, настоящето и бъдещето на Павликени

четвъртък, 28 юни, 2018, 09:25ч.


pavlikeni

Елитът в българската научна историческа мисъл се събира в Павликени за кръгла маса по повод 75 години от обявяването му за град. На тема „България и Павликенският край – минало, настояще и бъдеще” ще разговарят академици и професори с принос в научното дело.

На 28 юни 2018 г. от 17:00 ч. е кръглата маса, която ще се проведе в Заседателната зала на Община Павликени.

Сред поканените за участие е председателят на БАН и бивш министър на образованието акад. Стефан Воденичаров. Павликени очаква да посрещне и академиците Атанас Попов и Иван Радев. Бившият председател на Народното събрание и служебен министър-председател проф. Огнян Герджиков също се очаква да вземе участие в кръглата маса. Бившият зам.-ректор на ВТУ „Св.св.Кирил и Методий“ проф. Петко Петков ще представи резултатите от свои проучвания по време на дискусията. Сред поканените е и полярният изследовател проф. Христо Пимпирев, както и писателите Антон Дончев и Димитър Томов. Останалите поканени са проф. Ваня Янкова, проф. Стоян Атанасов, проф. Тодор Галунов и директорът на ИМ-Павликени Нели Цонева.

Всички граждани са добре дошли да бъдат публика на дискусията в навечерието на празника на града, съобщават от Общината.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Лясковският клуб „Вдъхновение” издаде 13-та стихосбирка

Лясковският литературен клуб „Вдъхновение” издаде нов сборник с поезия на местни автори. Тази година решението на ръководителката Росица Петрова бе…

Затвори