Share

Абонаментната такса в детските градини в община Свищов отпада от 1 януари

събота, 22 Дек., 2018, 21:48ч.


111

През 2017 г. Общински съвет – Свищов направи промени в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Свищов, приета с Решение №797/28.02.2003 г., Протокол №52, npoмeнeнa c Pешение №734/19.12.2013 г., Протокол № 44. След промените от 2017 г. Общинският съвет запази таксите, които родителите/настойниците на децата заплащат за ползване на услугата в детска градина – такса за стойността на храната, включена в базов пакет от услуги, в размер на 2 лева на присъствен ден. Освен тази такса родителите/настойниците заплащат и абонаментна такса в размер на 10 лева за постоянни разходи.

От 01.01.2019 година ще се реализира една от политиките на кмета на община Свищов, в областта на образованието, като родителите/настойниците на децата, ползващи услуга в детските градини няма да заплащат абонаментна такса в размер на 10 лева. Родителите/настойниците ще заплащат само такса за стойността на храната, включена в базов пакет от услуги и свързана с  присъствените  дни на детето.

Целта на това дълго обсъждано предложение е да осигури равен достъп до качествено предучилищно образование на децата на територията на община Свищов чрез отпадане на абонаментните таксите в детските градини. „По този начин ще стимулираме и семействата с по- ниски доходи да ползват услугите на детските заведения. С оглед  демографската криза и ниските доходи смятаме, че това е едно облекчение за семейния бюджет на родителите, а освен това, ако искаме всички деца да бъдат обхванати в училище, да не отпадат, най-сигурният начин е преди това да са посещавали предучилищни форми.“, категоричен е кмета на Свищов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автодиагностика във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Пламен Димитров стана Спортист №1 на Горна Оряховица

За трети път състезателят по канадска борба Пламен Димитров стана Спортист №1 на Горна Оряховица. Купата му бе връчена от…

Затвори