Share

64-годишен мъж почина с Covid-19 и придружаващо заболяване диабет

четвъртък, 15 окт., 2020, 12:47ч.


Coronavirus positive
През последното денонощие на територията на област Велико Търново са регистрирани 18 нови лабораторно потвърдени случаи на COVID – 19. Лабораторно потвърдени са девет ученици свързани с регистрираното огнище в Център за специална образователна подкрепа (ЦСОП), с. Ново село, от които пет настанени в общежитие към ЦСОП, а четири в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи „Св. Мина“, гр. Павликени.

На Център за специална образователна подкрепа (ЦСОП), с. Ново село и на Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи „Св. Мина“, гр. Павликени са предписани извършване на дезинфекционни дейности и определяне на лица от контактния персонал, които да продължат да изпълняват задълженията си, свързани с грижите на учениците в двете институции, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.
Един от регистрираните случаи през последното денонощие има епидемична връзка с огнището на COVID – 19 в производствено предприятие. Останалите осем случая нямат връзка помежду си, както и с други лабораторно потвърдени случаи на територията на областта.

Починал е мъж на 64 г. с коронавирус и придружаващо заболяване диабет. РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на семейството и близките на починалия.

Към 10:00 часа на 15.10.2020 г.:
• карантинирани лица: 368, в т. ч. и близките контактни на потвърдените случаи на COVID – 19.

Към 00:00 часа на 15.10.2020 г. на територията на област Велико Търново са диагностицирани с COVID -19 общо 443 лица, от които:
– излекувани: 318 лица,
– в домашна изолация: 83 лица,
– хоспитализирани: 31 лица,
– починали: 11 лица.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автосервиз във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Великотърновският театър представя два спектакъла на Фестивала на камерната опера в София

Великотърновският театър ще представи две от своите музикални заглавия във второто издание на Фестивала на камерната опера в България, който...

Затвори