Share

600 мартеници направиха децата от община Г. Оряховица за традиционната мартенска изложба

сряда, 20 Февр., 2019, 18:54ч.


DSC_0646

Близо 600 мартеници, картички и пролетни сувенири изработиха деца от детски и учебни заведения на Община Горна Оряховица за традиционната мартенска изложба. Експозицията е подредена на втория етаж в Младежкия дом. Специален щанд в изложбата има и майсторката на художествено плетиво Цвети Терзиева. В началото на месеца тя организира работно ателие за децата, в което заедно правиха мартеници за изложбата.Преди да бъде открита експозицията, поздрав към всички гости отправиха децата от ДГ „Здравец“ в Горна Оряховица. Гости на откриване бяха Румяна Матеева, директор на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки, инж. Петя Богданова, директор на Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”, директори и учители на детски и учебни заведения, деца и родители. Румяна Матеева припомни на децата легендата за хан Аспарух и мартеницата, поздрави всички присъстващи и отправи пожелание към децата да продължават да тачат българските празници, обичаи и традиции и да бъдат пазители на българския род.

Изложбата ще остане подредена в Младежкия дом до 27 февруари.

На 1 март, в рамките на инициативата на Община Горна Оряховица „Подари усмивка”, част от мартениците от изложбата ще бъдат подарени на гражданите. Акция за раздаване на мартеници ще има и в населените места на Общината. На 1 март традиционно мартеници, изработени от децата ще получат и потребителите на Домашния социален патронаж.

Община Горна Оряховица по традиция изпрати мартеници и на побратимените градове. Те бяха изработени от децата от клуб „Земята и ние” при Центъра за подкрепа за личностно развитие.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Ясни са общинските ученически шампиони по волейбол

При много голям интерес преминаха срещите от общинските ученическите игри по волейбол във В. Търново. Мултифункционалната зала до СУ „Ем.…

Затвори