Share

55 г. от създаването на СПГ „Алеко Константинов“ отбелязаха в Свищов

петък, 15 юни, 2018, 15:32ч.


received_2218874324804557

Свищовската професионална гимназия „Алеко Константинов“ днес отбеляза 55 години от своето създаване. На празника се събраха настоящи и бивши ученици, учители, и директори, които заедно проследиха богатата история на училището, споделиха спомени, и се радваха на постигнатите успехи през годините.
Официалната част на празника започна с тържествено внасяне знамето на училището, след което директорът на училището инж. Веска Николова произнесе празнично  слово. Приветствие към учениците, учителите и персонала направи и кметът на Свищов Генчо Генчев, който беше на събитието заедно с представители на Общината. Градоначалникът поздрави директорката за успехите на ръководеното от нея училище и по повод кръглата годишнина ѝ поднесе почетния знак на Свищов. Инж. Николова с радост прие почетния плакет като символ за висока оценка на постигнатите резултати.

Интересна част от честването беше презентация в две части, проследяваща развитието на професионалната гимназия в периода на първите 50 години от нейното създаване и периода на най-новата история – през последните 5. В презентациите беше разказано за всички постижения на училището – от далечната 1963 година, когато в Свищов се открива единственото по рода си строително училище, до годините през които се превръща в професионална гимназия с редица специалности, отговарящи на най-новите изисквания и търсене на пазара на труда. Бяха описани направените подобрения в учебната база, заслужените награди и реализираните успешни проекти, които през последните години се развиват не само в национален, но и в международен план.

В празничната програма, с песни и танци, взеха участие възпитаници на училището и ФТС „Творецът“, с художествен ръководител Явор Узунов. Запазена марка на гимназията и този път бяха изработените от бъдещите кулинари изящно декорирани хапки и вкусотии, с които почерпиха своите гости.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Ученици от СУ „Георги Измирлиев” участваха в модно ревю от рециклирани материали в Торино

В началото на юни ученици от СУ „Георги Измирлиев”, Горна Оряховица, участваха в среща по проект на Еразъм Плюс „Влиянието…

Затвори