Share

5000 лв. за църквата в с. Червена отпусна дирекция „Вероизповедания” към МС

вторник, 12 юни, 2018, 16:49ч.


1221

За три години средствата за целеви ремонти на църковните храмове в Свищовска община възлизат на 201 000 лева

Дирекция „Вероизповедания“ към Министерски съвет за пореден път гласува доверие на община Свищов и отпусна 5 хиляди лева за църковния храм  „Света Параскева”  в село Червена. Това е вторият транш за Общината през 2018 г.. В началото на годината бяха отпуснати 60 хиляди лева за седем църкви и един манастир.
Припомняме, че от 2016 година насам по инициатива на Общинското ръководство и кмета Генчо Генчев, на кметовете на кметства в общината и на църковните настоятелства на храмовете бяха изпратени писма с молба за финансова помощ до дирекция „Вероизповедания”. Резултатът не закъсня и храмовете получиха одобрение за държавна помощ. През 2016 година за храмовете в общината бяха отпуснати 39 хиляди лева, а през 2017 година – още 97 хиляди лева. С новите траншове през 2018 година, средствата за целеви ремонти на църковните храмове в Свищовска община възлизат на 201 хиляди лева.
Благодарение на усилията, които полага общинското ръководство, храмовете в община Свищов стават все по-приветливи за миряните, предоставят по-добри условия за богослужения и уединение на вярващите при молитвите им към Бога.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Международният конкурс за нов градски център във В. Търново е най-мащабният в България

Именити архитекти от цял свят - доказани професионалисти, ще оценяват предложенията на участниците Международният архитектурен конкурс за нов градски център…

Затвори