Share

46 км общински пътища са обновени в Павликени

четвъртък, 12 Сеп., 2019, 13:02ч.


Manolov
Общо 46 км са вече ремонтираните и обновени общински пътища в Павликени, съобщи кметът инж. Емануил Манолов. Утре започва полагането на най-горния износващ пласт асфалт на отсечката Павликени – Върбовка, предстои завършването и на пътя Дъскот – Паскалевец. Рехабилитирането на общинската пътна инфраструктура с обща дължина 13 км ще подобри достъпа до населените места в региона. Двата общински пътя бяха включени в проекта от Програмата за развитие на селските райони, като общата стойност е 6 898 541,70 лв. с ДДС.

“Два проекта бяха реализирани и в миналия програмен период с дължина 33 км. Тези общо 46 км обновени пътища са почти 50 % от цялата общинска пътна мрежа, която е 94 километра”, поясни инж. Емануил Манолов.

Четири улици в Павликени също се реновират по Програмата за селските региони. Две от тях вече са завършени, останалите две са готови на 40 %, като се поставят бордюрите и оформят тротоарите. Общата стойност на проекта е 2 млн. лв. без ДДС. По повод на коментарите за премахнатите дървета по улиците кметът на Павликени коментира, че това е било наложително, тъй като иначе е невъзможен ремонтът на бордюрите и тротоарите, които са деформирани от корените. “Предстои засаждане на нови дървета, то не е заложено в проекта, затова ще са от дарение и като част от следващия бюджет. Със собствени средства в размер на 162 000 лв. правим и ул. “Цанко Церковски”, добави инж. Емануил Манолов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автосервиз във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Великотърновският театър поставя за първи път в България мюзикъла „Зех тъ, Радке! Зех тъ!”

Мюзикълът „Зех тъ, Радке! Зех тъ!” е новото премиерно заглавие, което подготвя екипът на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико...

Затвори