Share

40 обекта включва капиталовата програма на Г. Оряховица за настоящата година

сряда, 7 февр., 2018, 14:27ч.


DSC_0053

С 40 обекта стартира капиталовата програма на Община Горна Оряховица. Тя е на обща стойност 1 367 040 лв. Финансирането ще се осъществи от три източника – целева субсидия от републиканския бюджет, собствени средства и целеви средства от предходната година. В капиталовата програма са засегнати всички ключови дейности, които са общинска отговорност.

Като част от програмата, предстоят основен ремонт на покрива на СУ „Вичо Грънчаров“, както и основен ремонт на физкултурния салон в ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“. Основни ремонти ще бъдат направени на три пенсионерски клуба – Драганово, Долна Оряховица и Първомайци.

Предвиден е ремонт в Младежкия дом в Горна Оряховица, а Младежкият дом в Долна Оряховица е преходен обект, който също се ремонтира основно. В капиталовата програма са заложени и основен ремонт на покрива на НЧ „Градина – Върбица – 1894“ във Върбица и основен ремонт на Здравната служба в Поликраище. Ще се осигурят няколко хидрофорни помпи за жилищни блокове – на ул. „Ю. Гагарин“ 45 Г и 47 В и ул. „Славянска“ 26 Б. Предстои също изграждане на кръгово кръстовище до Съда, видеонаблюдение в населените места, детска площадка в Горна Оряховица, закупване на техника и оборудване за различни звена и др.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Демонтират елементите от старата тролейбусна мрежа

Във Велико Търново демонтират елементите и съоръженията от бракуваната тролейбусна мрежа. По разпореждане на кмета на Старата столица Даниел Панов...

Затвори