Share

24-метрова рисунка нарисуваха горнооряховски деца за Деня на Земята

понеделник, 22 Апр., 2019, 18:08ч.


DSC_0316

24-метрова рисунка нарисуваха деца от училища в Горна Оряховица. В инициативата се включиха ученици от ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, СУ „Георги Измирлиев“ и СУ „Вичо Грънчаров“ и децата от клуб „Земята и ние“ на центъра за подкрепа за личностно развитие. Тематичната творба малките художници посветиха на деня на Земята, който се отбелязва на 22 април. Чрез своите рисунки и послания те дадоха обещание в бъдеще да бъдат отговорни към планета, да я пазят, обичат и да не я променят.

Своеобразното художествено ателие на младите творци бе разположено пред Младежкия дом, а работата на младите художници наблюдаваха кметът инж. Добромир Добрев, заместник-кметът Йорданка Кушева и инж. Петя Богданова, директор на Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“. Всяко училище, включило се в рисуването, получи дръвче, което да засади в училищния двор. Фиданките са осигурени от Община горна Оряховица и Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“. Дръвче получиха и децата от Клуб „Земята и ние“ на Центъра за подкрепа за личностно развитие. Малките еколози и тази година спазиха традицията си, засадиха 20 саксии с цветя и ги подариха на Дневния център за деца с увреждания.

След края на екоинициативата младите художници украсиха сградата на Младежкия дом със своята 24-метрова рисунка.

Отбелязването на Международния ден на Земята се организира за поредна година от Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“, с подкрепата на Община Горна Оряховица.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Започнаха консултациите за Общинска стратегия за развитието на културата 2019-2029

Община Велико Търново стартира изготвянето на Стратегия за развитието на културата, изкуствата, културните и творческите индустрии и културния туризъм за…

Затвори