Share

195 години чества СУ „Вичо Грънчаров” в Горна Оряховица

петък, 12 май, 2017, 16:54ч.


DSC_0051

195 години чества днес СУ „Вичо Грънчаров” в Горна Оряховица. През цялата седмица учениците от училището организираха и участваха в различни празнични прояви. Кулминацията на честванията бе днес с голям празничен концерт в НЧ „Напредък – 1869”. Всички гости на празника бяха приветствани от директора на училището Нели Атанасова, която пожела на всички ученици много успехи и ги увери, че техните учители винаги ще ги подкрепят и ще бъдат до тях.

„Нека СУ „Вичо Грънчаров” да продължи своите традиции. Нека се развива в сферата на изкуството, нека и другите сфери на науката да раждат първенци, които достойно да носят името на Вичо Грънчаров. Бъдете горди, бъдете победители!”, пожела на учениците и учителите заместник-кметът Йорданка Кушева, която бе гост на празника. Честването уважи и Милена Николова, директор на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки”. Празничният ден с учениците и учителите споделиха и първият директор на училището Неда Дончева, както и бившите директори Милчо Савов и Николинка Попйорданова, които бяха посрещнати от децата с много аплодисменти. След официалната част, празникът продължи с концерт, подготвен от възпитаниците на училището.

Снощи в Художествена галерия „Недялко Каранешев” бе открита и традиционната изложба с творби на ученици от училището. Показани са рисунки – живопис, графика, колаж. Експонирани са малки пластики, хартиени конструкции, композиции от рисувани камъчета, артистични инсталации, експонати, изработени чрез техниката „квилинг”. Преди да бъде открита изложбата, на площад „Георги Измирлиев” горнооряховчани имаха възможността да се насладят на концерта на мажоретния състав на СУ „Вичо Грънчаров”.

Тази вечер от 18.00 ч. в Зала 1 на Общината е празничният концерт на СУ „Вичо Грънчаров”. Участието ще вземат вокална група и мажоретен състав при училището и Мъжки хор „Св. Иван Рилски” – Дупница с ръководител Таня Камбурова, която е възпитаник на СУ „Вичо Грънчаров”.

DSC_0015

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Над 300 изложители в Националния събор на овцевъдите (снимки)

Под звуците на 101 каба гайди от Калофер и с атрактивни изпълнения на кукери от Банско и Разлог започна шестият…

Затвори