Share

19-годишен бъдещ юрист извади кръста от р. Янтра край Първомайци

събота, 6 Ян., 2018, 15:02ч.


DSC_0882

19-годишният Александър Алексиев извади Светия кръст от Янтра. Заедно с него в студените води на реката край Първомайци скочиха още 27 младежи. Двама от тях бяха именици. Александър Алексиев скача трета година за кръста и сега късметът му се усмихна. Младежът е от Горна Оряховица и е студент по право в София. Той си пожела здраве за него и за всички близки и приятели.

Александър развълнувано сподели, че посвещава тази негова своеобразна победа на своята покойна баба Йорданка, която той много е обичал. Победителят получи парични награди от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, и от кмета на Първомайци Ясен Янков. По-голямата част от наградата бъдещият юрист ще дари за благотворителност, а с останалите пари ще се почерпят заедно с останалите юнаци, които скочиха във водата за Светия кръст. Най-малкият сред беше 10-годишният Александър Денев, а най-възрастният – почти 60 години. Сред куражлиите имаше и един испанец – 35 годишният Руиз Артече Хосе, който за първи път участва в подобен ритуал.

И тази година на Богоявление до моста на Първомайци бяха дошли много хора. Почивният ден и хубавото януарско време бяха докарали много от жителите на Първомайци, Горна Оряховица и околните селища да споделят празничното настроение със смелчаците.

Преди да бъде хвърлен Светият кръст във водите на Янтра, благослов за здраве отправиха отец Анатолий и отец Петър Янакиев. Доброто настроение поддържаха музикантите от ФА „Сидер войвода” при НЧ „Напредък-1869”.

Над 1 700 са имениците в Община Горна Оряховица, които ще празнуват днес. Празнични наздравици, заедно със своите близки и приятели ще вдигнат всички с имената Йордан, Йорданка, Йордана, Данчо, Богдан, Богдана, Божана, Бояна, Боян и всички, които празнуват на Богоявление.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
28-годишният Павлин Славев извади кръста от осветените води на Дунав в Свищов

Повече от 250 души се събраха на Йордановден край р. Дунав в Свищов. Български трибагреници се развяваха гордо на мястото…

Затвори