Share

176 бебета са се родили в Горна Оряховица за първите 6 месеца

петък, 11 Авг., 2017, 16:30ч.


gerbgornaoriahovitca

Общо 176 бебета са се родили в горнооряховската болница за първото полугодие на 2017 г. Това отчете началникът на Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ д-р Михаил Милатович. В сравнение с предходната година, броят на новородените относително се запазва. За отчетния период през отделението са преминали родилки от общините Горна Оряховица, Лясковец, Стражица, Павликени, Златарица, Елена, както и от градове от съседни области – Трявна, Сливен и др. Броят на жените, родили със секцио, е 76. Цената на раждането чрез цезарово сечение по желание продължава да е от най-достъпните в региона- 400 лева.

Продължава и интереса към ражданията с епидурална анестезия. Манипулацията извършва екип от професионалисти – гинекологът д-р Йордан Йорданов и анестезеологът д-р Стоян Владински. Общият брой на избралите екипа, за да родят безболезнено, е 10. Цената на такова раждане е 450 лева. Най-младата родилка е била малолетна – на 14 години, а най-възрастната е била на 42 години. В отделението са извършени и стотици гинекологични интервенции, и манипулации, като лапароскопските операции са били 20 за отчетния период.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Безплатен транспорт до манастира “Покров Богородичен” ще осигури община Свищов на 15 август

По случай големия християнски празник Успение Богородично на 15 август 2017 г. /вторник/, община Свищов осигурява безплатен транспорт до манастира…

Затвори