Share

17 семейни двойки преповториха брачните си клетви след 50 години в Деня на християнското семейство

четвъртък, 21 Ное., 2019, 18:25ч.


DSC_0033

В Деня на християнското семейство по традиция Община Горна Оряховица организира честване на „златни сватби”. 17 двойки сключили брак през 1969 година, преповториха отново брачния си обет, с пожеланието той да е в сила и през следващите 50 години. Ритуалът бе извършен от длъжностно лице в присъствието на заместник-кмета на Общината Пламен Мадемов. След като преповториха клетвата, семействата вдигнаха наздравица с чаша шампанско, а след това си спомниха и за първата брачна целувка.

„Младоженците” бяха приветствани от заместник-кмета  Пламен Мадемов. 50 години е много време, не само заради това, че вие сте намерили сродна душа, с която постепенно сте се превърнали в едно цяло. Това са и години на много търпение, много разбирателство, много доброта и подкрепа. След този празничен звън на чашите шампанско, искам да ви пожелая оттук насетне да започнат вашите славни дни на мир, хармония и нека бъдете добър пример и подкрепа за вашите следовници. Честит празник, поздрави юбилярите Пламен Мадемов.

Заместник-кметът връчи поздравителни адреси и цветя на семействата.

По-късно „златните“ двойки вдигнаха наздравица и с кмета на Общината инж. Добромир Добрев. „Пожелавам Ви да продължавате да живеете в съгласие, подкрепа и благоденствие. Предайте мъдростта на децата и внуците си и нека всеки ден в дома ви да има топлина и светлина, а пътят ви занапред да е изпълнен с доверие и обич“, пожела на семействата инж. Добромир Добрев.

108 са семейните двойки в Община Горна Оряховица, които тази година празнуват „златна сватба”. Всички те са получили поздравителни адреси от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Над 20 талантливи млади пианисти се включиха в майсторския клас на проф. Томислав Байнов

Повече от 20 талантливи деца от Велико Търново станаха част от майсторския клас на известния роден пианист и педагог проф.…

Затвори