Share

163 първокласници тръгнаха на училище в Павликени

понеделник, 17 Сеп., 2018, 17:24ч.


41890364_304195573725818_895737071921004544_n

163 са първокласниците в община Павликени. Днес за учениците отвориха врати шестте училища в общината – четири основни, една гимназия и една професионална гимназия.

По традиция всеки от първокласниците получи два подаръка от кмета на Община Павликени инж. Емануил Манолов – книжката „Кукуригу петленце“ със стихове за деца от Цанко Церковски и „Родолюбива азбука“ на Павликени.

Кметът откри учебната година в ПГАТ „Цанко Церковски“. „Учението винаги е било водеща ценност за българските семейства, затова към учителите трябва да се отнасяме с уважение и добрина“, обърна се към преподаватели и ученици кметът. Той припомни, че от векове преклонението пред книгите, уважението към даскала, стремежът да изучим децата си са водеща ценност за българския народ.

През тази година професионалната гимназия за първи път има паралелка с дуално обучение. В специалността „Полиграфия“ след седми клас са приети 26 ученика, които ще трупат знания в учебна и в работна среда. Училището беше избрано и за „иновативно“, заради новите интегрирани учебни предмети в програмата си.

Специален гост на Община Павликени, който посети ПГАТ „Цанко Церковски“ и СОУ „Бачо Киро“ в първия учебен ден, е кметът на руската община Стародуб Дмитрий Винокуров.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Явор Божанков беше избран за член на България в ПАСЕ

Явор Божанков беше избран за член на България в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. По време на последното заседание…

Затвори