Share

16 младежи постъпиха на работа в Община Лясковец

понеделник, 21 Ное., 2016, 10:24ч.


img_0898

Млади хора постъпиха на работа в Община Лясковец. В средата на ноември 16 младежи подписаха своите трудови договори, като тяхната продължителност на заетост е за период от 6 месеца. Четири от лицата остават на работа в Лясковец, едно ще работи в Джулюница и 11 в Добри Дял. Младежите ще отговарят за поддръжката, почистването, поливането, стопанисването, озеленяването на паркове, градини и обществени зони за отдих на територията на община Лясковец.

В процес на изпълнение бяха идентифицирани лицата от целевата група, които   преминаха мотивационно обучение с продължителност 16 учебни часа, разпределени в два дни и то целеше да предостави знания за изискванията и тенденциите на пазара на труда и изграждане на умения за себеизследване и себеутвърждаване.

След провеждането на мотивационното обучение, за лицата от целевата група се  проведе професионално обучение по професия „Работник в озеленяването”, специалност „Озеленяване и цветарство” с хорариум 300 часа. На успешно преминалите изпитите по съответната професия бяха връчени свидетелства за професионална квалификация.

Заетостта на лицата е осигурена по проект „Активни за нашия регион”, Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG05M9OP001-1.002-0071-C01, по процедура BG05M9OP001-1.002 – „Активни”. Водеща организация е „ЕВРИКА 3М” ЕООД, в партньорство с Община Лясковец и Община Върбица.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Събитията от 21 до 27 ноември

- 10,30 ч РНБ „П. Р. Славейков” – филиал „Славейче” в кв. Колю Фичето 11,00 ч Читалище „Надежда” 13,30 ч…

Затвори