Share

145 277 лв. струва на „Академик” (Свищов) есенният полусезон

събота, 21 Ное., 2015, 09:39ч.


akademik_svishtov1

Точно 145 277 лв. е похарчил Общински футболен клуб „Академик” (Свищов) през есенния полусезон, стана ясно на заседанието на клубната управа. Средствата са за цялостната издръжка на клуба, включително и на детско-юношеската школа.Приходите в са в размер на 149 560 лева, като 136 434 лева са осигурени от Община Свищов. Останалите средства са от дарения и продажба на билети, информира председателят на УС Емил Димитров. В момента в касата има средства за текущата издръжка, а футболистите и треньорите са си получили възнагражденията, с изключение на премията за победата над „Бдин”, която ще бъде изплатена до дни.

Емил Димитров призна, че ръководството не е очаквало 13-те победи и специално благодари на Ганчо Ламбев – председател на Земеделската кооперация в Царевец и на общинския съветник Мирослав Ангелов, които са помогнали”Академик”.

Отчет за представянето на отбора направи старши треньорът Борислав Борисов. Задачата, поставена преди старта – класиране до трето място, е изпълнена. Оценката на ръководството е положителна, предвид факта, че „Академик” е на две точки от лидера „Ботев” /Враца/ и разделя второто място в групата с „Етър”. „Ситуацията ни дава реални шансове и за първото място”, коментира Емил Димитров.

Новият кмет на Свищов Генчо Генчев е присъствал на заседанието и е уверил ръководството, че Общината ще продължи да подкрепя клуба и в новия бюджет ще бъдат отделени необходимите средства за издръжка.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автосервиз във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
“Локо” (ГО) приема в дерби на “Б” група “Поморие”

Пopeдицa oт чeтиpи дoмaкинcки мaчa eдин cлeд дpyг зaпoчвa гopнoopяхoвcкият “Лoкoмoтив”. Дo нeoбичaйнaтa cepия ce cтигнa, cлeд кaтo Бългapcкият фyтбoлeн...

Затвори