Share

1370 деца от Велико Търново поставиха финала на „Стара хартия за нова книга“

понеделник, 30 Сеп., 2019, 17:25ч.


Snimka 1

На 29 септември 2019 г. Велико Търново за първи път посрещна националната екоинициатива „Стара хартия за нова книга“. Градът дебютира отлично в кампанията, в която се включиха 1370 деца. На пунктовете в парк Марно поле те предадоха 7,5 тона хартия за рециклиране, спасиха от изсичане 98 дървета и получиха над 2000 нови книги. Акцията беше подкрепена от Община Велико Търново и Регионална народна библиотека „П. Р. Славейков“.

Мариана Петкова от „ЕКОПАК България“ призова децата и техните родители да полагат грижи за природата всеки ден чрез разделно събиране на отпадъците. Управителят на Книжен център „Гринуич“ Виктория Бисерова пък пожела на малките читатели да открият много непознати приказни светове в новите си книжки.

Под надслов „Почисти и прочети“ събитието премина с много музика, танци и тематични игри, чиято основна цел беше да докаже на малчуганите, че да се грижиш за природата и да четеш е не само необходимо, но и много забавно. Специални викторини предизвикаха децата да покажат какво знаят за разделното събиране и екологията, както и за талисманите на тазгодишната кампания – детективите Агата и Лари, героите на Стийв Стивънсън от популярната поредица на издателство „ФЮТ“.

Много забавления, музика, танци, тематични игри и награди очакваха всички малчугани, които се включиха в събитието. „Театър на приказката – София“ представи кукленото шоу  „Приказка за юначета с празни тумбачета“, който превърна деца в спасители на планетата заедно с обичаните приказни герои Хартояд, Пластоядка и Стъклояд. В празничната програма се включиха танцов клуб „Зоки“, танцова школа „Рали“ към Военен клуб – Велико Търново, денс студио „Ун бесо“, танцово студио „Динамик“, вокално студио „Елита“, вокална школа „Best singers“, център за вокално и инструментално обучение „От До до Я“, талантите от класа по поп и джаз и пеене при СУ „Емилиян Станев“, а ударният финал постави младежката рок група „Хаштаг“.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Поздравление за новата Академична година от доц. Милен Михов

ДО СТУДЕНТИТЕ И ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“   П О З Д Р А В И Т…

Затвори