Share

130 състезатели си оспорват приза „Никола Петров“ в Международния турнир по борба

събота, 8 Дек., 2018, 13:59ч.


DSC_0343

130 състезатели от 25 клуба от България, Румъния и Македония си оспорват приза „Никола Петров“ на Международния турнир по свободна борба, чийто домакин е Горна Оряховица. Състезанието се организира от СКБ „Локомотив“ и Община Горна Оряховица. Турнирът е за деца родени през 2006 г., 2007 г. и 2008 г., и е посветен на 145 години от рождението на първия български световен шампион по борба Никола Петров. Непобедимият горнооряховчанин е провъзгласен за най-силния мъж на ХІХ век. Турнирът е посветен също и на 45 години от откриването на Спортна зала „Никола Петров“ и 25 години от създаването на Спортен клуб по борба „Локомотив“.Международният турнир бе открит от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, който приветства всички присъстващи и пожела успех на състезателите. Гости на официалното откриване бяха още заместник-кметът Йорданка Кушева, Димитър Николов, председател на Постоянната комисия за младежки дейности и спорт в Общинския съвет, председателят на СКБ „Локомотив“ Цветан Зеленков, техническият директор на БФБ Тодор Тодоров, инж. Петя Богданова, директор на ОП „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“Иван Ламбов, главен съдия, Мариян Джордже от Румъния и Суфиджан Исмаил от Македония.

По време на церемонията по откриване на Международния турнир бяха връчени плакети за особени заслуги в развитието на борбата. От името на Общината и СКБ „Локомотив“ с плакети бяха отличени змс Иван Шавов, почетен гражданин на Горна Оряховица, мс Никола Минчев, бивш състезател в клуба и треньор в международен център на ФИЛА, Васил Чакалов, треньор и настоящ секретар на клуба, Стойко христов, дългогодишен треньор на клуба, Иван Козарев и Никола Пашов, които са бивши състезатели на клуба. Отличията им бяха връчени от кмета инж. Добромир Добрев. Председателят на СКБ „Локомотив“ Цветан Зеленков връчи плакети и на Иван Ламбов, състезател и съдия международна категория, Красен Йоркишев, дългогодишен председател на клуба, Ангел Добрев, бивш зам.-председател на клуба, както и гостите от румъния и македония – Мариян Джордже и Суфиджан Исмаил.

Като знак на благодарност и признателност за приноса в утвърждаване и издигане авторитета на с спорта борба в общината, Управителният съвет на СКБ „Локомотив“ удостои с плакети кметът инж. Добромир Добрев и заместник-кметът Йорданка Кушева.

След официалното откриване, схватките продължиха, а награждаването на победителите се очаква около 15.00 ч. Класираните на призовите места ще получат медали и тениски. Ще бъдат връчени купи за най-техничен и най-резултатен състезател и големия приз „Никола Петров“.

На 19 декември в Зала 1 на Община Горна Оряховица ще бъде представен биографичен филм за Никола Петров.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Известни испански архитекти представят в София проекта си за нов център на В. Търново

Едни от съвременните и известни в глобален мащаб испански архитекти - урбанисти, са поканени на конференция в София, за да…

Затвори