Share

1,3 млн. лв. са средствата за спорт през 2019 г. в Община Г. Оряховица

сряда, 20 Февр., 2019, 14:31ч.


IMG_3363_modified

1,3 лв. са средствата в бюджета на Община Горна Оряховица за 2019 г., за развитие на спорта. Малко над 1 млн. лв. са предвидени за издръжка на спортните клубове, базите, стадион „Локомотив“, спортните игрища, спортна зала „Никола Петров“ и пр. 400 хил. лв. през тази година са парите за спортните клубове. От тях 300 хил. са за ОФК „Локомотив“ (250 хил. лв. за отбор мъже и 50 хил. лв. за Детско юношеска школа). Средствата могат да бъдат изразходвани за спортни екипи, пособия и уреди, медицински прегледи, транспортни разходи, съдийски, организация на състезания, награди, храна на спортисти, командировки, медикаменти, възнаграждения и хонорари, свързани с организацията на спортната дейност.

Над 370 хил. лв. тази година ще бъдат вложени в дълготрайни инвестиции в материалната база. Сред тях са изграждането на съблекалня за ДЮШ, залата по бокс, която тази година предстои да бъде завършена и др.

От 2015 г. до сега, общият размер на средствата, които Общината дава за спорт възлизат на 5,7 млн. лв. Средно на година парите за спорт са малко над 1,1 млн. лв. Всяка година Община Горна Оряховица инвестира средно по близо 270 хил. лв. в спортните бази.

Близо 30 са спортните клубове в общината с над 2 500 състезатели. Базата, в която те провеждат тренировъчната си дейност се ползва безвъзмездно от спортните клубове. Все повече Горна Оряховица се предпочита като домакин за организиране на различни турнири през годината. В подкрепа на това са фактите, че през 2018 г. в Спортна зала “Никола Петров” са проведени 88 състезания в 117 състезателни дни. В състезанията са се включили общо 6 580 спортисти.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Община В. Търново приема проектни предложения за програма „Изкуство и култура“ – 2019

Община Велико Търново обявява сесия за приемане на проектни предложения за 2019 година по програма „Изкуство и култура Велико Търново“.…

Затвори