Share

110 години от обявяване Независимостта на България ще отбележат лясковчани

понеделник, 17 Сеп., 2018, 14:19ч.


thumb_910x0_флаг

Община Лясковец организира честване на 110 години от провъзгласяване Независимостта на България. Ритуалното честване ще започне в празничния ден на 22 септември 2018 година в 10 часа на централния площад „Възраждане”. Отбелязването на годишнината ще бъде пред паметника на загиналите във войните лясковчани и ще започне с издигане на знамената и под звуците на химните.

Организаторите канят всички желаещи граждани, представители на не правителствени организации, на бизнеса и политическите партии, ученици, пенсионерски клубове и общественици, да се включат в отбелязването на кръглата годишнина от обявяването Независимостта на нашата държава, както и в поклонението пред паметта на загиналите лясковчани.

Ще бъде отслужен благодарствен молебен пред паметния знак на лясковските борци за свобода, а кметът д-р Ивелина Гецова ще произнесе поздравително слово. Признателните поколения лясковчани ще поставят венци и цветя за героите на Паметника в центъра на града.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Ева Майдел: Свищов е пример, че правителството подкрепя всички общини без значение от коя партия е издигнато ръководството

„С над 1.2 млн лева директна подкрепа от правителството за последната година Свищов е пример, че кабинетът на премиера Борисов…

Затвори